La teva salut, el nostre repte

Chek de risc Cardiovascular

“Amb la salut,  no te la juguis”

A qui va destinat?

Aquesta modalitat està destinada a persones de més de 40 anys i a joves amb risc cardiovasular o amb hàbits de vida considerats de risc. També s’hi inclouen les persones que pateixen hipertensió, alteracions dels greixos en sang, obesitat o consumeixen tabac.

En què consisteix?

La revisió té en compte l’avaluació del funcionament del sistema cardiovascular. Apart, inclou les proves estàndard que preveuen qualsevol problema de salut relacionat amb variables com l’edat, el sexe, la pressió arterial, el colesterol, el consum de tabac o la iabetes.

Què em faran?

Durant el procediment es recullen les proves essencials per delimitar qualsevol risc a la salut i determinar la gravetat de l’afectació cardíaca i vascular dels pacients.

Es farà una analítica de sang i orina, per conèixer l’estat del pacient i determinar si existeix cap símptoma inicial de malaltia. Es realitzarà una radiografia de tòrax i una ecografia abdominal per veure els diferents òrgans i, es complementarà amb un electrocardiograma, un ecocardiograma i una espirometria per conèixer i valorar el seu funcionament.

El pacient farà una prova d’esforç o ergometria per avalauar l’estat del seu cor. Es comprovaran les principals artèries i venes que van del cor fins al cervell amb una eco de Doppler de Troncs supraaortics (TSA) per veure com són els fluxes de sang entre aquests dos òrgans. Si fos necessari, es podria avaluar amb un eco Doppler venós de les extremitats i observar-ne la ciruculació general. I, en el cas que es detectés una malaltia de vasos importants o coronaris, s’hauria de valorar la perfusió micàrdica amb un SPECT.

La revisió també inclou la visita d’un especialista en oftalmologia, ginecologia o urologia i otorinolaringologia per garantir un estudi mèdic complet.

Com es fa la revisió?

 

Tots els pacients aniran acompanyats del seu metge personal mentre duri el procés amb altres especialistes mèdics. Així durant les proves complementàries, el pacient ja pot conèixer i preguntar dubtes sobre els resultats al seu metge personal.

El pacient ha d’assistir a la seva cita sense esmorzar. Allà el metge personal revisarà l’historial clínic i avaluarà els riscos personals que poden desencadar uns hàbits de vida concrets. A continuació, es farà l’analítica i les proves que requereixen dejuni. Un cop acabades, el pacient podrà esmorzar acompanyat dels seus familiars en un espai còmode i relaxat, mentre espera a la realització d’altres proves i la visita amb els especialistes.

En acabar les proves mèdiques, el metge personal valorarà els resultats preliminars per donar una visió conjunta del procediment al pacient i respondre qualsevol dubte que pugui tenir.

Al cap d’una setmana, el pacient serà citat per rebre el resultat de les proves i se’n farà una valoració final.

La teva salut, el nostre repteAmb la salut, no te la juguis. Fes-te un Chek

Més informació