La teva salut, el nostre repte

ChekGENE

“La genètica i l’herència expliquen moltes malalties”

A qui va destinat?

Està dirigit a qualsevol persona que vulgui incloure un anàlisi de la genòmica humana a la seva revisió mèdica, amb l’objectiu d’aprofundir a l’avaluació i la quantificació del risc de poder patir certes malalties.

En què consisteix?

El procediment  afegeix un anàlisi de la genòmica humana a qualsevol de les modalitats de revisió mèdica:

– ChekGeneCardiovascular

Incloure l’anàlisi d’ADN en el seu reconeixement mèdic permet comprobar si existeix o no la predisposició hereditària de patir microcardiopaties, canalopaties o qualsevol patologia cardíaca. S’aconsella examinar la genòmica humana dels homes abans dels 55 anys i d’aquelles persones que practiquen esport amb regularitat per conèixer el risc de patir una mort súbita cardíaca, quan s’han detectat dos o tres factors de risc cardiovascular en una revisió habitual.

– ChekGeneDiet

El ChekGeneDiet és un mètode innovador que permet unir la informació dels nostres gens amb uns hàbits nutricionals i d’exercici adequats.

Es té en compte el risc genètic de l’obesitat, la predisposició a l’augment de la gana i l’impacte de l’esport en la reducció del sobrepès. A la vegada, el test determina si existeix intolerància a la lactosa o risc de diabetis. El resultat: una dieta capaç d’atacar les principals causes del sobrepès o l’obesitat. Es pot complementar amb els  ChekGeneNutrició i ChekGeneIntoleràncies.

– ChekGeneSport

ChekGeneSport Mort Sobtada amb especial interés per esportistes, persones que practiquen l’esport habitualment i que vulguin conèixer el seu risc a patir Mort Sobtada Cardíaca.

ChekGeneLesió aporta informació genètica relativa al risc de desenvolupar diverses lesions amb l’objectiu de poder actuar sobre aquells factors modificables.

ChekGeneAptituds dóna informació sobre capacitats innates a l’hora de la pràctica esportiva, de manera que et permet millorar aquells aspectes més necessaris i convertir-se en el primer pas per aconseguir ser un esportista més ràpid, més fort i millor entrenat.

– ChekGeneOncoRisk

El risc de patir un càncer augmenta amb la predisposició hereditària, per això, analitzar l’ADN permet millorar-ne el diagnòstic precoç. Les malalties oncològiques que es detecten amb més freqüencia són: càncer de pulmó, de cólon, de próstata, de pàncrees, de pell, leucèmia, neuroblastoma o càncer de mama o ovari.

ChekGeneMamaRisk

Tenir familiars que hagin patit càncer de mama o d’ovari és especialment important per conèixer si hi ha risc o no de desenvolupar una malaltia d’aquest tipos. Amb un  anàlisi del genoma huma es detectaran les variacions de gens d’alt impacte que tenen a veure amb el síndrome de càncer de mama i d’ovari hereditari. Es recomana fer-se un anàlisi abans dels 30 o 40 anys en el cas de presentar factors de risc oncològic.

– ChekGeneOftalmologic

ChekGeneDMAE

Aconsellable si hi ha antecedents familiars de Degeneració Macular associada a l’edat. Detectar si existeix un risc augmentat pot ajudar a prendre mesures de prevenció a temps, així com extremar els controls i seguiments per poder fer un diagnòstic precoç que donarà lloc a un tractament més eficaç.

ChekGeneGlaucoma

Aconsellable a aquelles persones que presentin antecedents familiars i factors de risc, ja que la prevenció i diagnòstic precoç són els millors aliats per evitar el desenvolupament de la malaltia.

– ChekGeneTotal

Destinat a aquelles persones que volem conèixer en profunditat els canvis i mutacions que hi ha a tot al seu gènoma. Actualment es disposa d’una informació parcial i sobre aquesta part és d’on es centrarà l’estudi. Dóna informació sobre totes les mutacions conegudes que tenen a veure amb el risc cardiovascular, oncològic, d’òrgans específics i generals predisposicions genètiques a diferents malalties com la diabetis, el sobrepès, entre d’altres. S’estudia l’exoma complet.

Què em faran?

El pacient que incorpori aquesta prova genètica haurà de fer-se un anàlisi de sang o de saliva, a partir del qual s’extreurà la prova genètica. Així, s’avaluen els factors de risc que poden presentar certes malalties a través de la detecció de polimofismes en alguns gens; a més, el pacient s’haurà de sotmetre a l’examen mèdic aconsellat segons el seu segment d’edat.

Les proves bàsiques que se li afegiran consisteixen en una analítica de sang i orina, per conèixer l’estat del pacient i determinar si existeix cap símptoma inicial de malaltia; una radiografia de tòrax i una ecografia abdominal per veure els diferents òrgans i, es complementa, amb un electrocardiograma, un ecocardiograma i una espirometria, per conèixer i valorar el seu funcionament. I, comptarà amb la visita d’un especialista oftalmòleg i amb un altre en ginecologia per tal de garantir que tots els camps estan coberts.

Com es fa la revisió?

Tots els pacients aniran acompanyats del seu metge personal mentre duri el procés amb altres especialistes mèdics. Així durant les proves complementàries, el pacient ja pot conèixer i preguntar dubtes sobre els resultats al seu metge.

El pacient ha d’assistir a la seva cita sense esmorzar. Allà el metge personal revisarà l’historial clínic i avaluarà els riscos personals que poden desencadar uns hàbits de vida concrets. A continuació, es farà l’analítica i les proves que requereixen dejuni. Un cop acabades, el pacient podrà esmorzar acompanyat dels seus familiars en un espai còmode i relaxat, mentre espera a la realització d’altres proves i la visita amb els especialistes.

En acabar les proves mèdiques, el metge personal valorarà els resultats preliminars per donar una visió conjunta del procediment al pacient i respondre qualsevol dubte que pugui tenir.

Al cap d’una setmana, el pacient serà citat per rebre el resultat de les proves i se’n farà una valoració final.

Com aconsegueixo el meu metge de capçalera?

El servei està a disposició de tots aquells pacients que ho desitgin. Per disposar del seguiment i tracta del seu propi metge de capçalera s’haurà de contractar una quota anual o bé pagant el servei a cada visita.

La teva salut, el nostre repteAmb la salut, no te la juguis. Fes-te un Chek

Més informació