La teva salut, el nostre repte

Chek Bàsic o Revisió preventiva

“Millor prevenir que curar”

 A qui va destinat?

Està orientat a joves i adults de més de 30 anys, sense factors de risc cardiovascular.

En què consisteix?

Es tracta d’una revisió estàndard amb la finalitat de prevenir o descartar la possibilitat que aparegui qualsevol problema de salut. El metge avaluarà els factors de risc que es calculen en forma de percentatge i tenen en compte factors variables com l’edat, el sexe, la pressió arterial, el colesterol, el consum de tabac o la diabetis.

Què em faran?

Durant el procediment es recullen les proves essencials per delimitar els riscos de salut. Per una banda, es farà una analítica de sang i orina, amb la qual el metge coneixerà l’estat bioquímic bàsic, és a dir el contingut mineral de la sang, i la funció dels òrgans per determinar si existeix cap símptoma inicial de malaltia.

Es prossegueix amb una radiografia de tòrax i una eco abdominal per veure els diferents òrgans i es complementa amb un electrocardiograma, ecocardiograma i espirometria per conèixer i valorar el seu funcionament.

La revisió també compte amb la visita d’un especialista oftalmòleg i amb un altre en ginecologia o urologia per tal de garantir que tots els camps estan coberts.

Com es fa la revisió?

Tots els pacients aniran acompanyats del seu metge personal mentre duri el procés amb altres especialistes mèdics. Així, durant les proves complementàries, el pacient ja pot conèixer i preguntar dubtes sobre els resultats al seu metge.

El pacient ha d’assistir a la seva cita sense esmorzar. Allà el metge personal revisarà l’historial clínic i avaluarà els riscos personals que poden desencadar uns hàbits de vida concrets. A continuació, es farà l’analítica i les proves que requereixen dejuni. Un cop acabades, el pacient podrà esmorzar acompanyat dels seus familiars en un espai còmode i relaxat, mentre espera a la realització d’altres proves i la visita amb els especialistes.

En acabar les proves mèdiques, el metge personal valorarà els resultats preliminars per donar una visió conjunta del procediment al pacient i respondre qualsevol dubte que pugui tenir.

Al cap d’una setmana, el pacient serà citat per rebre el resultat de les proves i se’n farà una valoració final.

La teva salut, el nostre repteAmb la salut, no te la juguis. Fes-te un Chek

Més informació